Bijzonder: Boogschieten te paard in Sint-Annaland
Cultuur

Bijzonder: Boogschieten te paard in Sint-Annaland

Een bijzondere vorm van paardensport die aan populariteit wint is het boogschieten te paard. Doel van deze sport is uiteindelijk om vanaf een galopperend paard zo veel mogelijk pijlen in een doel te schieten.

Een kleine club enthousiastelingen oefent nu al een klein jaar in deze uitdagende behendigheidssport op zorgboerderij EQuiMio in Sint-Annaland. De paarden van deze zorgboerderij zijn goed afgericht, een belangrijke vereiste om deze sport veilig te kunnen beoefenen. Ervaring met boogschieten of paardrijden is niet nodig om in te stromen.

Iedere training begint met een gedeelte te voet om de boogschiettechniek aan te leren of te verbeteren. Daarna gaan de deelnemers te paard. Bij nieuwe deelnemers loopt aanvankelijk iemand met het paard mee zodat de ruiter zich op het schieten kan concentreren en niet twee dingen tegelijk hoeft te doen.

Nieuwsgierig geworden?

De eerstvolgende training bij EQuiMio staat gepland op 15 juli. Kom gerust kijken of doe mee! De training begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Deelname kost 45 euro. De trainingen worden gegeven door Paard en Boog.

Aanmelden:

ga naar www.paardenboog.nl/agenda.

Datum en tijdstip:

Zaterdag 15 juli 2017, 10.00 – 13.30 uur

Locatie:

Zorgboerderij EQuiMio
Annavosdijk 6
4697 PB Sint-Annaland

Kosten:

Toeschouwers: gratis
Deelnemers: 45 euro

 

The following two tabs change content below.
Wil jij ook in deze krant? Zonder kosten voor plaatsing? Ben jij een Zeeuwse ondernemer, werk je bij een Zeeuws maatschappelijke instelling, of heb je veel raakvlakken met de Zeeuwse cultuur? Het Zeeuwse Nieuws laat zich graag verrassen door nieuwe, uitdagende artikelen. Ga naar: Jouw artikel in Het Zeeuwse Nieuws

Laatste berichten van Redactie van Het Zeeuwse Nieuws (toon alles)

4 juli 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *