Cultuur, Video

Bloedstollende verhalen en magische songs uit Ierland

22 april in Theater De Wegwijzer (Nw.- en St. Joosland) Adembenemend, humoristisch én uitdagend

Het publiek zit op het puntje van de theaterstoelen en luistert ademloos naar de muzikale hoogstandjes van drie ervaren singer/songwriters uit de Ierse scene. Om even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren te ontwaken in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid. O’DREAMS is een heerlijk Iers/Nederlands trio dat oprecht, ontroerend en opzwepend is en met onverwacht Iers muziekentertainment het publiek wérkelijk weet te raken.

Een onontdekte wereld van magische songs

Direct bij het begin van de muzikale voorstelling wordt duidelijk: achter het Ierland van pubs, pints en paddies gaat een onontdekte wereld van magische songs schuil. Bloedstollende verhalen op muziek over het échte Ierse leven. ‘Irish Ways and Irish Laws’ is een intieme avond vol songs en verhalen die teruggaan naar de eerste Vikings die er voet aan land zetten, over de eeuwendurende religieuze en politieke strijd met de Engelsen, de strijd tegen honger, miljoenen Ieren die emigreerden naar Amerika, Australie en het Europese vasteland, illegale whiskeystokerijen, onbereikbare liefdes, heimwee, bizarre vriendschappen en doorgedraaide dorpsgekken. Ook laten de drie muzikanten zich van hun persoonlijke kant zien en delen ze het lief en leed dat ze meemaakten tijdens hun tijd in Ierland zelf.

In heel de wereld, nu in Zeeland

Het Iers/Nederlandse O’DREAMS timmert flink aan de weg in de internationale wereld van folk en singer/songwriters. John Flierman, Danny Guinan en Ed Veltrop spelen niet alleen in Nederland en België, maar tourden in het verleden ook veelvuldig door Ierland en deden zelfs een reeks concerten in de Chinese steden Beijing en Shanghai. Het klassetrio brengt op dit moment de muziektheatervoorstelling ‘Irish ways and Irish laws’ en komt daarmee op vrijdag 22 april a.s. naar Theater De Wegwijzer, Molenweg 25 in Nw.- en St. Joosland. Samen verrassen zij het publiek met bloedstollende verhalen en magische songs uit Ierland. Kaarten voor dit concert kunnen worden besteld www.theaterdewegwijzer.nl

 

O'DREAMS persfotoO’DREAMS zijn:

John Flierman (zang, gitaar, bodhran) draagt de eretitel ‘The Dutch Christy Moore’. Een meer dan terechte verwijzing naar Ierlands grootste folkheld aller tijden. John brengt al een kleine twintig jaar op onvervalste wijze de mooiste Ierse en ook zelfgeschreven songs ten gehore. Hij doet dat op internationale podia, tijdens festivals en folkclubs en is met prachtige optredens en cd’s onder de naam John O’Dreams een begrip in de Nederlandse folkscene.

Danny Guinan (zang, gitaar) werd geboren en getogen in ‘the boglands of Ireland’. Daar waar turf en tales het leven bepalen, ontwikkelde hij zich tot een singer/songwriter van formaat. Guinan maakte grote faam in Ierland met zijn band Speranza. Solo maakte hij de definitieve oversteek naar het vasteland en toerde jarenlang met zijn zelfgeschreven songs door Europa en nam diverse cd’s op. Met O’DREAMS graaft hij terug naar zijn muzikale roots en stuit hij samen met zijn muzikale maten op pareltjes van Ierse songs!

Ed Veltrop (zang, accordeon, piano) beklom op zijn twaalfde het podium en is er sindsdien niet meer weg te slaan. Na een lange carrière in de Nederlandse rockscene kruipt hij nu het liefst achter de piano of hangt hij de accordeon om zijn nek. Als geen ander weet hij met zijn uitdagende spel en uitstraling het publiek te bespelen. Veltrop begeleidde in de afgelopen jaren zowel John Flierman als Danny Guinan tijdens optredens en bracht beide frontmannen samen in het unieke muzikale samenwerkingsverband O’DREAMS.

Twente Courant Tubantia over O’DREAMS;

Hoe internationaal wil je het hebben? Een Nederlander die in het Gaelic zingt, een Ier die met een stevig accent een nummer van Lennaert Nijgh vertolkt. Het theaterconcert van het trio O’Dreams had enkele verrassingen in petto. Enkele honderden mensen genoten van wat de heren zelf noemen, authentieke Ierse muziek. Geen overbekende pubmeezingers, maar een afgewogen mix van bestaande, soms oude, ballades en uptempo songs. Muzikaal begeleid door hun eigen gitaarspel, af en toe een paar slagen op de bodhran en piano- en accordeonspel van Ed Veltrop.

Meer info: www.odreams.nl en www.vivesco.nl

The following two tabs change content below.
Wil jij ook in deze krant? Zonder kosten voor plaatsing? Ben jij een Zeeuwse ondernemer, werk je bij een Zeeuws maatschappelijke instelling, of heb je veel raakvlakken met de Zeeuwse cultuur? Het Zeeuwse Nieuws laat zich graag verrassen door nieuwe, uitdagende artikelen. Ga naar: Jouw artikel in Het Zeeuwse Nieuws

Laatste berichten van Redactie van Het Zeeuwse Nieuws (toon alles)

14 april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *