Internationale Kunstexpositie in terneuzen
Cultuur

Internationale Kunstexpositie in terneuzen

Beelden op de Scheldeboulevard 2017. Voor de 18de maal op rij vindt in de zomer van 2017 de openluchtexpositie Beelden op de Scheldeboulevard in Terneuzen plaats. Het kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke en de Stichting Toonbeeld tekenen ook dit jaar weer voor de organisatie van dit evenement. De gemeente Terneuzen en de provincie Zeeland ondersteunen het initiatief met een subsidiebijdrage.

Beelden op de Scheldeboulevard

Beelden op de Scheldeboulevard zal plaatsvinden vanaf zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september op en rondom de Scheldeboulevard in Terneuzen. In de Passerelle van het stadhuis vindt in het verlengde van de openluchttentoonstelling de jaarlijkse ‘binnenexpositie’ plaats. Ditmaal met werk van Super A, het alter ego van de Nederlandse kunstenaar Stefan Thelen. Hij komt uit de top van de (inter-) nationale street art scene.

Kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke

Dit jaar staan de kunstenaars van het kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke centraal. Zij verzorgen de volledige openluchttentoonstelling. Bewust is gekozen voor deze opzet om de toeschouwer te confronteren met het beeldende werk van meer traditionele beeldhouwers maar ook van kunstenaars die de grenzen opzoeken van vorm en materiaal.

De kunstenaars

Beeldende kunstenaars die bereid zijn gevonden om deel te nemen aan deze voor Zeeland unieke openluchtexpositie zijn Stefaan Ponette, J. Pan, Hilde Van De Walle, Samuel Eeckhaut, Julie Verhelst, Olivier Loos, P. Nand.R, Veerle Desmet en Brigitta Campe.
Tijdens de openluchtexpositie kunnen bezoekers op loopafstand van de Scheldeboulevard tevens een kijkje nemen in de Nieuwstraat in Terneuzen. Enkele façades van oude panden hebben hier op bijzondere en artistieke wijze een facelift ondergaan, waarmee onmiskenbaar een relatie wordt gelegd met de beeldenroute. Dit kunstproject waaraan diverse Terneuzense jonge kunstenaars een bijdrage leveren, zal ook in 2017 het middelpunt vormen van een reeks van kunst- en culturele activiteiten.

Bijzondere wandelroute

Het decor voor Beelden op de Scheldeboulevard wordt, zoals altijd, gevormd door een bijzondere wandelroute: de dijk die de grens vormt tussen land en Westerschelde. Het water vormt een achtergrond die steeds in beweging is en dat maakt de beeldenroute zo uniek. Een handout over de beeldenroute is verkrijgbaar via de balie van het stadhuis van de gemeente Terneuzen, het VVV-kantoor en Brasserie Westbeer aan de Scheldeboulevard.

Verder is alle informatie op te vragen via: www.beeldenopdescheldeboulevard.nl

Voor meer informatie: pannecoucke.joseph1@telenet.be; j.stanneveld@toonbeeld.nl

The following two tabs change content below.
Wil jij ook in deze krant? Zonder kosten voor plaatsing? Ben jij een Zeeuwse ondernemer, werk je bij een Zeeuws maatschappelijke instelling, of heb je veel raakvlakken met de Zeeuwse cultuur? Het Zeeuwse Nieuws laat zich graag verrassen door nieuwe, uitdagende artikelen. Ga naar: Jouw artikel in Het Zeeuwse Nieuws

Laatste berichten van Redactie van Het Zeeuwse Nieuws (toon alles)

14 juni 2017