Leren buikspreken tijdens Beiaardfestival in Veere
Cultuur

Leren buikspreken tijdens Beiaardfestival in Veere

Op 10 juni vindt in Veere voor de tweede keer het Beiaardfestival plaats. De hele dag klinken de vrolijke klokken door de stad. Beiaardier Lydia Zwart geeft bijzondere optredens. Zo leert ze haar publiek de basis van het buikspreken. Doet u mee?

Op zaterdag 10 juni vindt in Veere voor de tweede keer het Beiaardfestival plaats. De hele dag klinken uit de Stadhuistoren prachtige melodieën gespeeld door beiaardiers David van der Vlies, Lydia Zwart en door Veere’s Genoegen.

Voor het bordes van het Stadhuis op de Markt en in de bloemrijke luistertuin zijn speciale voorstellingen voor jong en oud en is het spel van de beiaardier op een groot scherm te volgen. In Museum Veere kunnen bezoekers mee met een rondleiding naar de zolder van het Stadhuis, waar de grote speeltrommel van het carillon staat.

Dit jaar wordt het Beiaardfestival georganiseerd in samenwerking met het Open Tuinenweekend Veere. Highlights uit het Programma In de luistertuin aan de Stadhuistraat 1 kunnen jong en oud deelnemen aan de workshop ‘Zingen als de toren – Dat klinkt als een klok’.

Torenklokken zijn net als buiksprekers

Ze maken geluid zonder dat je dat aan de buitenkant kunt zien. Samen met haar vrolijke buikspreekpop Flora, die speciaal voor de open tuinendag naar Veere komt, leert Lydia Zwart jong en oud de grondbeginselen van het buikspreken. Er wordt net zo lang geoefend tot er een gezamenlijk liedje ontstaat. Natuurlijk heeft dit liedje te maken met klokken. Heeft iedereen het onder de knie? Dan speelt de stadhuisbeiaard mee tijdens een vrolijke slotuitvoering. Dat klinkt als een klok! Deze workshop is geschikt voor iedereen met een stem. Speciale zangervaring is niet vereist.

Sprookje Rapunzel

Bij het bordes van het stadhuis vertelt Lydia Zwart een modern sprookje over de mooie Rapunzel die in de toren van het stadhuis woont en de klokken van de beiaard door de stad laat klinken. Kunnen de kinderen Rapunzel verleiden haar lange haar te laten zien? Het zwaarste instrument ter wereld De beiaard is het zwaarste instrument ter wereld. Met een kamerbeiaard, een kleinere versie van het instrument, laat Lydia Zwart bezoekers er mee kennismaken.

Rondleiding naar de trommelzolder

Een gids van Museum Veere neemt bezoekers mee naar de zolder van het stadhuis. Hier staat de grote speeltrommel die het stadhuiscarillon elk heel en half uur automatisch laat spelen. Zie hoe het ingenieuze mechaniek zorgt voor muziek in de stad.

Veel muziek

Tussen de verschillende programmaonderdelen klinkt veel muziek uit de toren. De beiaardiers spelen bloemmelodieën en geven uitleg over het programma. Bezoekers kunnen op de markt verzoeknummers indienen.

Het festival wordt om 16:30 afgesloten met een groot slotconcert waar de stadhuisbeiaard en de kamerbeiaard klinken samen met het jeugdorkest van Veere’s Genoegen.

Toegang

De concerten en activiteiten op de Markt zijn gratis bij te wonen. Deelname aan de rondleiding naar de zolder van het stadhuis, inclusief bezoek aan Museum Veere kost € 10,00.
Reserveren kan via evenementen@museumveere.nl.

De toegang tot de luistertuin is inbegrepen in een passe-partout van het Veerse Open Tuinenweekend (verkrijgbaar in de luistertuin). Een los tuinkaartje kopen kan ook. Dit kost € 2,00.
Meer informatie op www.museumveere.nl/beiaardfestival

The following two tabs change content below.
Wil jij ook in deze krant? Zonder kosten voor plaatsing? Ben jij een Zeeuwse ondernemer, werk je bij een Zeeuws maatschappelijke instelling, of heb je veel raakvlakken met de Zeeuwse cultuur? Het Zeeuwse Nieuws laat zich graag verrassen door nieuwe, uitdagende artikelen. Ga naar: Jouw artikel in Het Zeeuwse Nieuws

Laatste berichten van Redactie van Het Zeeuwse Nieuws (toon alles)

6 juni 2017