Beelden op de Scheldeboulevard
Cultuur

Beelden op de Scheldeboulevard

Voor de zeventiende maal op rij organiseren de gemeente Terneuzen/Toonbeeld, het Kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke en de Werkgroep Nieuwe Beelden de openluchtexpositie Beelden op de Scheldeboulevard. De provincie Zeeland ondersteunt mede dit initiatief. Verder hebben ook dit jaar weer enkele particuliere sponsoren zich bereid verklaard om de Beeldenroute financieel te ondersteunen. Dit zijn het Scheldetheater, Brasserie de Westbeer, AVS, Stories TV en de Tekstbeeldgroep.

Beelden op de Scheldeboulevard zal plaatsvinden vanaf zaterdag 16 juli tot en met zondag 11 september op en rondom de Scheldeboulevard in Terneuzen. In de Passerelle van het stadhuis vindt in het verlengde van de openluchttentoonstelling de jaarlijkse ‘binnenexpositie’ plaats.

Veerle-de-Smet-De-Steltloper kopie 2De officiële openingshandeling van de Beeldenroute 2016 wordt verricht door leerlingen van middelbare school De Rede uit Terneuzen en wel op zaterdag 16 juli aanstaande om 13.00 uur in Passerelle van het stadhuis in Terneuzen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Ook dit jaar weer zijn vele nationaal en internationaal bekende beeldende kunstenaars bereid gevonden om deel te nemen aan deze voor Zeeland unieke openluchtexpositie.

Van de 24 beeldende kunstenaars die exposeren zijn bijna 40 deels monumentale werken te bewonderen. De deelnemende kunstenaars zijn Joerie Stubbe, Brigitta Campen, P. Nand.R, Stefaan Ponette, Annick Vanden Abeele, Jose van de Vijver, Julie Verhelst, Veerle De Smet, J. Pan, Eddy De Buf, Gjalt Blaauw, Alinda Ottens, Leo van de Bos, Rosalinde van Ingen Schenau, Peter van Tilburg, Frans Kegels, Katrien Vogel, Rolf Mulder, Hendrike Huijsmans, Ton Koops, Kees Buckens, Floris Brasser en Jeffry Koopman.

Tijdens de openluchtexpositie kunnen bezoekers op loopafstand van de Scheldeboulevard tevens een kijkje nemen in de Nieuwstraat in Terneuzen. Enkele façades van oude panden hebben hier op bijzondere en artistieke wijze een facelift ondergaan, waarmee onmiskenbaar een relatie wordt gelegd met de beeldenroute. Dit kunstproject waaraan diverse Terneuzense jonge kunstenaars een bijdrage leveren, waaronder Vincent van Leeuwen zal gedurende 2016 en 2017 het middelpunt vormen van een grote reeks van kunst- en culturele activiteiten.

Het decor voor Beelden op de Scheldeboulevard wordt gevormd door een bijzondere wandelroute: de dijk die de grens vormt tussen land en Westerschelde. Het water vormt een achtergrond die steeds in beweging is en dat maakt de beeldenroute zo uniek.

Wat de openluchtexpositie verder zo bijzonder maakt is het gegeven dat beeldhouwers van het Kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke ‘live’ aan het werk te zien zullen zijn. Dit gebeurt elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

De kleurrijke brochure over de beeldenroute is verkrijgbaar via de balie van het stadhuis van de gemeente Terneuzen, het VVV-kantoor en Brasserie Westbeer aan de Scheldeboulevard. Verder is alle informatie op te vragen
via www.beeldenopdescheldeboulevard.nl.

Voor meer informatie: pannecoucke.joseph1@pandora.be, j.stanneveld@terneuzen.nl

The following two tabs change content below.
Wil jij ook in deze krant? Zonder kosten voor plaatsing? Ben jij een Zeeuwse ondernemer, werk je bij een Zeeuws maatschappelijke instelling, of heb je veel raakvlakken met de Zeeuwse cultuur? Het Zeeuwse Nieuws laat zich graag verrassen door nieuwe, uitdagende artikelen. Ga naar: Jouw artikel in Het Zeeuwse Nieuws

Laatste berichten van Redactie van Het Zeeuwse Nieuws (toon alles)

16 juni 2016

Eén reactie op dit bericht “Beelden op de Scheldeboulevard”

  1. dirk.hinderyckx@telenet.be' Dirk Hinderyckx schreef:

    Ik ben op zoek naar de benaming van de beelden (met hun schepper) op de beeldenroute van de Scheldeboulevard in Terneuzen .
    Op deze site vind ik de kunstenaars terug, maar ik weet nog steeds niet welke beelden bij wie passen.
    Kan iemand mij een lijst hieromtrent bezorgen?

    Dank bij voorbaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *